Der var en tid Hvornår rejser var sjov og billig. Med fire-dollar-plus per gallon gas, der er ikke længere tilfældet. Tilføj til, at den rystende svage dollar, og det er ingen overraskelse, at priserne er op over hele linjen i de rejse og hotel industrier, uanset hvad de officielle inflationstal siger. Virksomheden skal gå på, naturligvis, og heldigvis er der mange nye teknologier, der tillader os at drive virksomhed uden at omkostningerne til rejse. Video conferencing er en af dem, og det er stadigt mere fornuftigt.

Jeg husker gange tidligere i min karriere, når virksomheden jeg arbejdede for temmelig meget forventede medarbejdere til at køre til regionale kontorer og klienter, hvis de var mindre end 300 miles eller så væk. Selv med en gas guzzler, 600-mile returbillet koster mindre end $50 i gas, og hvis du har besluttet at udsætte, det var en anden $30 eller deromkring for en anstændig motel. At samme roundtrip vil nu køre over $150 i gas selv med bedre gas kilometertal, og lavere tier kæde moteller nu debitere rutinemæssigt $60 til 80 pr. nat. Gå opskalere en smule og det er $150 per nat, $10 for et glas vin og $50 til middag. Hvis du samle op på fanen til middag med klienter, kan det virkelig tilføje. Ikke så mærkeligt, de fleste virksomheder er langt mere konservative i godkendelse af forretningsrejser.

Nu er jeg absolut ikke siger personlig kontakt er ikke vigtigt. Rystende hænder, deler et måltid, eller laver en runde Golf forblive gode måder at opbygge tillid og etablere relationer lukke tilbud. Men det er ikke længere den eneste måde at gøre forretninger, og i denne dag og alder er det blevet en stadig mere bekostelig måde at drive forretning. I dag, er der så mange andre måder at forbinde og holde kontakten uden at miste tid på kontoret og tilbringe en konges løsesum i processen.

Alt i alt er det et spørgsmål om picking de rigtige produktivitetsværktøjer og ophold klart af fælder. Mobiltelefoner er vidunderlige måder at holde kontakten hele tiden, men hvis vi bliver slaver til dem, produktivitet går ned i afløbet (og lad os ikke engang tale om Blackberry afhængighed!). E-mail er et fantastisk middel til kommunikation, men medmindre du administrerer din adresse omhyggeligt du enten bruge timer sigtning gennem junk mail eller risikerer at miste vigtige budskaber i alle de forskellige spamfiltre, der sidder mellem dig og hvem du kommunikerer med . Onlinemeddelelser er en fantastisk måde at hurtigt få svar eller løse problemer, men ikke hvis du lader samtaler træk på eller lad dig selv blive afbrudt af kammerater med for meget tid på deres hænder.

Så er der video conferencing, et værktøj, der kombinerer varme og umiddelbarheden i personlig kontakt med effektiviteten af elektronisk kommunikation. Du ser personen i anden enden, interaktion er i realtid, og endnu kan du gøre det hele på din egen computer eller i et mødelokale. En veldrevet videokonference giver næsten alle fordelene ved personlige møder en lille brøkdel af prisen. Hvad mere er, er video conferencing teknologi nu sådan, at du kan gøre præsentationer, salgstaler, adfærd seminarer, eller har en på dem med regneark og multimedia samtidig med at se og interagere med dine samarbejdspartnere eller kunder i realtid.

Med dagens transport og logi mening omkostninger det gør mindre og mindre for at rejse unødigt. Simpelthen planlægge en videokonference, Gem, og komme videre med business.